Till salu / Fodervärd

 

AKTUELLT just nu

 

SÄLJES 2017: Perla (Import från Rumänien) Utlånad till potentiell köpare

Perla har inte haft någon kull i Sverige. Hon är en superhärlig hund med stor personlighet. Hon hittar sin människa och sen är denne hela hennes värld. Perla har en tendens att första testa sin ägare så hon behöver någon som inte backar. När det väl är bestämt att människan bestämmer så är hon följsam och man kan i princip göra vad som helst med henne utan att hon lyfter på läppen. En stor knähund full av kärlek.

 

SÅLD: Sasha (Import från Rumänien) SÅLD i augusti 2016

Sasha har haft en valpkull utomlands och en i Sverige. Hon blev steriliserad iom sin senare kull och kommer därför inte behövas i kenneln. Sasha är atletisk, följsam och funkar med katt. Hon skuller passa i vilken familj som helst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fodervärd

Vuxen hund: Vi önskar stabila familjer som är redo för en stor en hund och som har kunskap och

erfarenhet av denna typ av ras. Vi skriver avtal och båda parter följer dem. Vi står för försäkringen.

 

För att vara fodervärd åt en valp så krävs lite mer: utställningar, uppfostran och röntgen.

Vi skriver avtal och båda parter följer dem. Vi står för försäkringen.

 

 

 

Info från Svenska kennelklubben gällande Fodervärdsavta för hund

 

Att vara fodervärd

Att vara fodervärd innebär att du får ta hand om en lovande valp åt uppfödaren, som kanske inte har plats för ytterligare en hund. Du kan på så sätt få en hundvalp utan att behöva betala något till uppfödaren, som i sin tur får viss rätt att använda hunden i avel.

 

 

Som fodervärd behöver du inte inte betala för din valp men det innebär också att du inte äger din hund förrän villkoren i avtalet är uppfyllda. Det betyder att du inte kommer att äga din hund förrän den fått två valpkullar med minst en levande valp i varje kull, eller tills tiken fyllt fem år. För hanhundar gäller det antal parningar man kommer överens om eller tills hunden fyllt sju år. För en tik innebär det alltså att din hund kommer att vara hos uppfödaren under minst 10 veckor per kull utöver tiden för parning.

 

Andra rättigheter i avtalet

 

Utöver rätten till kullar eller parningar har uppfödaren ofta även suverän rätt att delta på utställning, prov eller tävling. Fodervärden får då inte delta på utställningar eller prov utan uppfödarens tillstånd. Denna rätt innebär att uppfödaren kan behöva disponera hunden vid fler tillfällen än bara parningstillfälle och valpningstiden.

 

Hundens ska hållas i god form

 

För så kallade pälsraser innebär det också att fodervärden måste hålla pälsen i sådant skick att hunden kan visas på ett rättvisande sätt. Generellt ska fodervärden alltid ha en god hundhållning och se till att hunden får lagom med mat, motion och mental stimulans.

 

Rättigheter och skyldigheter

 

För att fodervärdsavtal ska passa både dig och uppfödaren är det viktigt att ni båda är väl införstådda med vilka rättigheter och skyldigheter avtalet innebär och att ni kan ha en bra dialog och stor förståelse för varandras situation. Som fodervärd har du ofta en av uppfödarens bästa hundar och det är viktigt att du har tid och lust att ta dig an ett sådant förtroende. Ett gott samarbete är A och O för ett väl fungerande förhållande mellan uppfödare och fodervärd.

 

 

Fodervärdsavtalet kan anpassas för att passa oss och dig bättre, exempelvis antal kullar och eller tid innan hunden går över i din ägo.